Duurzame kledij van Neutral:

Kledij van Neutral is meer dan alleen maar ecologisch. Het is duurzaam en verantwoord. Wij verdelen een geselecteerd gamma van Neutral kleding. Bedrukken en borduren van deze artikelen doen we tevens op duurzame manier. Zo houden we het geheel verantwoord. Het gamma van Neutral bestaat uit t-shirts, poloshirts, sweaters met en zonder kap, broeken, rompertjes en draagtassen. Elk kledingstuk is voorzien van een label met daarin de kernwaarden van Neutral. Alle certificaten van Neutral kan je hieronder terugvinden.

Neutral certificaten

Neutral: GOTS

GOTS

Neutral maakt gebruik van 100% biologisch katoen door GOTS gecertificeerd. Duurzame textielmethoden gecertificieerd en geïnspecteerd door de Control Union. Het doel van deze norm is het waarborgen dat de textiel gemaakt is met biologische grondstoffen, milieuvriendelijke en sociaal verantwoorde methoden.

License no. CU810963

Neutral: EU Ecolabel

EU Ecolabel

Het officiële EU-label voor groenere producten. Producten met een milieukeur hebben een relatief bescheiden impact op lucht, water, bodem, kwaliteit en natuurlijke hulpbronnen consumptie, opwarming van de aarde en biodiversiteit. Producten moeten rigoureus doorstaan milieuconditietests, met resultaten geverifieerd door een onafhankelijke instantie. Het label siert alleen best presterende producten.

License no. DK/016/049

Neutral: Fairtrade

Fairtrade

Het Fairtrade-keurmerk is uw onafhankelijke garantie dat het katoen in dit product is gecertificeerd in overeenstemming met internationale Fairtrade-normen.

License no. 19007

Neutral: SA8000

SA8000

SA8000 is gebaseerd op de principes van internationale mensenrechtennormen. Het meet de prestaties van bedrijven op acht kerngebieden: kinderarbeid, dwangarbeid, gezondheid en veiligheid, vrije vereniging en collectieve onderhandelingen, discriminatie, disciplinaire praktijken, werktijden en compensatie.

Neutral: Responsibility

Neutral® Responsibility

Hernieuwbare energie drijft de productie van Neutral® aan. Op die manier maken Neutral® kleding draagt ​​bij aan schonere omgevingen en bestrijdt klimaat verandering. In tijden van overschot wordt de energie die niet nodig is voor de productie naar geleid lokale netwerken.

Neutral: Oeko-Tex

Oeko-Tex®

De Oeko-Tex Standard 100 behandelt uitgebreid de menselijke ecologische component van textielproducten. Het evalueert en screent op eventuele schadelijke stoffen die aanwezig zijn in verwerkt textiel, die bedoeld zijn om te komen in contact met consumenten.

License no. ZHGO 034436

Online collectie Neutral: