Ontdek ons aanbod duurzaam textiel:

Duurzame T-shirts
T-shirts
Duurzame Poloshirts
Poloshirts
Duurzame Sweaters
Sweaters
Alle producten

Algemeen

Biologisch katoen, gerecycleerd katoen en gerecycleerd polyester zijn de 3 pijlers van duurzaam textiel. Duurzaam textiel bedrukken geeft je de uitstraling dat ook jij actief deelneemt in het beperken van je ecologische voetafdruk.

Het gamma van duurzame kledij bestaat inmiddels uit t-shirts, polos, truien, fleeces, sweaters, jassen en nog veel meer. Deze artikelen zijn zowel beschikbaar voor kinderen als volwassenen. Door de inspanning van verschillende merken groeit het gamma jaar op jaar exponentieel.

Duurzame kledij bedrukken of borduren is een milieu bewuste keuze. Het is verantwoordelijk omgaan met kleding.

Merken zoals Native Spirit, Neutral en Cottover leggen hun focus op sustainable kledij.

Biologisch katoen

Icoon: Global Organic Cotton Standard

Bio katoen wordt, in tegenstelling tot gewoon katoen, geteeld zonder chemische insecticiden, pesticiden en meststoffen. Hierdoor komen er geen giftige stoffen meer in de bodem, rivieren en meren. Wanneer men geen gebruik meer maakt van deze schadelijke stoffen, worden zo ook de werkomstandigheden van de katoenboeren beter. Wanneer er gebruik zou worden gemaakt van deze stoffen, kunnen deze bijvoorbeeld in het lichaam komen door de ademhaling en tot vroegtijdige sterfte lijden. Je kan vaak een 100% biologisch katoen product herkennen aan het GOTS-label of ook wel het Global Organic Cotton Standard label dat wordt afgeleverd door Ecocert Greenlife.

Vegan textiel

Icoon: Vegan Textiel

In vele producten die we gewend zijn te gebruiken, zitten vaak dierlijke materialen verwerkt. Dieren worden hiervoor op grote schaal gefokt, opgesloten, uitgebuit of vroegtijdig gedood. Ook bij kleding worden vaak dergelijke materialen gebruikt met alle gevolgen van dien. Denk zo maar aan wol, leer, zijde, veren en dons... Door bijvoorbeeld te kiezen voor vegan textiel, ga je automatisch kiezen voor een textielproduct met een kleinere belasting op het milieu. Zonder dat er dieren voor nodig zijn.

Gerecycleerd katoen, polyester en nylon

Icoon: Global Recycled Standard

Gerecycleerd katoen is geen bio katoen, daar de oorsprong van het gerecycleerd katoen niet kan vastgesteld worden. Toch is het een duurzaam alternatief doordat oude materialen vervaardigd uit katoen, zoals oude kledij opnieuw tot een katoendraad vervaardigd worden. Met deze nieuwe katoendraad kunnen er opnieuw kledingstukken gemaakt worden. Hetzelfde geldt voor polyester. Je kan dergelijke kledij herkennen aan het GRS-label (Global Recycled Standard), dit wordt afgeleverd door Ecocert Greenlife. 

Ecologische voetafdruk

UwTextielBedrukken heeft doorheen de jaren actief en proactief gewerkt aan het optimaliseren en verbeteren haar duurzaamheid. Zo vinden we dat textieldruk vandaag de dag perfect met respect voor de natuur kan.

Onze productie maakt gebruik van 100% groene stroom opgewerkt door onze eigen zonnepanelen. Vervolgens vermijden wij onnodig verpakkingsmateriaal en hergebruiken wij zo veel mogelijk verpakkingsmateriaal opnieuw.

Het gebruik van biologisch afbreekbare emulsies, inkten op waterbasis en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen waar mogelijk. Verder sorteren we het onvermijdbaar afval en werken samen met een recyclagebedrijf die het gesorteerd afval ophaalt.